FlexSport nieuw in Smallingerland

DRACHTEN Sinds kort heeft Sportbedrijf Drachten een nieuw sportconcept in Smallingerland: FlexSport. Met het concept kan men sporten en bewegen bij verschillende sportverenigingen in de gemeente, zonder de gebruikelijke vaste verplichtingen. Van bal- en racketsporten tot vecht- en zwemsporten.

Met FlexSport zit men niet vast aan een lidmaatschap of contributie, maar wordt er per les betaald. Via de app van Sportbedrijf Drachten melden deelnemers zich aan voor een training bij een van de aangesloten verenigingen. “We zien dat veel volwassenen niet sporten omdat de trainingstijden niet aansluiten bij hun dagelijkse verplichtingen. Met het flexibele sportaanbod hopen we deze barrières weg te kunnen nemen”, aldus Jorick de Haan, sportcoach van Sportbedrijf Drachten.

Boost

Naast het wegnemen van barrières voor gebruikers geeft het voor sportverenigingen ook een extra boost. Verenigingen hebben altijd wel plekken over tijdens hun reguliere sportactiviteiten. Op deze manier wordt een doelgroep aangesproken die normaal niet wordt bereikt.

Meer info over FlexSport op https://www.sportbedrijf-drachten.nl/flexsport/