Smallingerland geeft 2000 energiestartpakketten weg

DRACHTEN Inwoners van Smallingerland kunnen dit stookseizoen energie besparen met een energiestartpakket. De gemeente Smallingerland stelt hiervoor 2000 gratis energiestartpakketten beschikbaar.

De energiestartpakketten zijn ontworpen om inwoners een eerste aanzet te geven tot energiebesparing. Het pakket heeft een winkelwaarde van 65 euro en bevat de volgende producten: twee ledlampen, een energiemeter, waterbespaarders voor de kraan en douche, een douchecoach, een stand-by killer, een zelfklevende tochtstrip en radiatorfolie.

Kleine maatregelen kunnen een verschil maken in de energiekosten. Inwoners kunnen met dit pakket tot wel 25 euro in de maand besparen; helemaal nu we overdag vaker thuis zijn vanwege corona. De startpakketten zijn in eerste instantie bedoeld voor koopwoningen met een WOZ-waarde van maximaal €175.000,-. Inwoners kunnen hun energiestartpakket aanvragen op smallingerland.nl. Het pakket zal in verband met corona worden thuisbezorgd.

De energiestartpakketten zijn onderdeel van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). De komende maanden heeft de gemeente Smallingerland ook andere acties lopen die huiseigenaren ondersteunen op het gebied van energiebesparing.