Overtuigende zege softbalsters in Enschede

DRACHTEN De softbalsters van Drachten Diamonds vertrokken zondag vol enthousiasme naar het oosten van het land. Waar de vorige wedstrijd verloren ging met 4 - 3 bleken de Drachtsters deze keer te sterk voor Tex Town Tigers, eindstand 7 - 21 in het voordeel van de bezoekers.

In de eerste inning kwamen er maar liefst 19 dames aan slag en werd er 14 keer gescoord. In de 3de inning werd er nog een punt gescoord door een 3 honkslag van Brigitta de Champs gevolgd door een 2 honkslag van gastspeelster Yvonne Davina-Vermeulen.

Na 3 innings stond de tussenstand van 5 - 15 op het scorebord, reden voor coach Henk Klok om de opstelling te wijzigen en Jelly Hoekstra te laten debuteren als pitcher. Zij werd goed gesteund door catcher Hester Alberts en de rest van haar veld en kreeg slechts 2 punten tegen in 2 innings. Drachten scoorde in de 4e en 5e inning nog 6 keer waardoor de wedstrijd na 5 innings eindigde met de mercy rule (10 punten verschil) Eindstand 7 - 21. De dames staan nu op de 4de plaats in de competitie.

Komende zondag spelen de dames thuis tegen Caribe 2 om 12.00 uur.