Vindplaats zelfstandig uitvaartbegeleiders

REGIO Bovenverwachting Uitvaarten is een nieuwe vindplaats voor zelfstandige uitvaartbegeleiders in Noord Nederland. Mariele Mijnlieff, zelf ook uitvaartbegeleider, is de grondlegger van dit idee.

Als er iemand overlijdt moet er plotseling veel geregeld worden. Vaak is begeleiding dan welkom. Tal van keuzes passeren de revue. Het begint al met de keuze voor de uitvaartbegeleider. De meeste mensen weten niet dat je zelf mag kiezen wie de uitvaart begeleidt, ongeacht (of en) waar je verzekerd bent. Maar het is niet altijd makkelijk om zelfstandige uitvaartbegeleiders te vinden. Zowel in de kranten als online hebben de grote partijen meer budget voor zichtbaarheid. Wie een zelfstandig uitvaartbegeleider wil, moet echt z'n best doen om daar doorheen en voorbij te zoeken.

Bovenverwachting Uitvaarten is de plek waar regionale zelfstandige uitvaartbegeleiders samen zichtbaar zijn en waar families zélf kiezen wie hun voorkeur heeft. „Het kan verstandig zijn om een zelfstandige uitvaartbegeleider te kiezen. Uitvaartbegeleiders zijn eigenlijk altijd hart-gedreven mensen, maar zelfstandige uitvaartbegeleiders bieden meer aandacht, tijd en flexibiliteit, vaak ook nog voor minder geld. Dat is goed om te weten.”

‘Visitekaartjes’

„Bovendien is het ook prettig om te weten wie er komt als het zover is. Op de website: www.bovenverwachting-uitvaarten.nl staan per provincie ‘visitekaartjes' van de aangesloten uitvaartbegeleiders, met 1 muisklik gaan zoekers door naar de website van de uitvaartbegeleider die hen aanspreekt.”

Mijnlieff gelooft dat zelfstandige uitvaartbegeleiders er goed aan doen om zich samen te profileren. „De meeste mensen staan liever niet stil bij het idee dat we vroeg of laat te maken krijgen met de dood. Daarom is het nodig om regelmatig te adverteren. Zodat we in beeld zijn op het moment dat mensen begeleiding nodig hebben. Maar adverteren in kranten en online kost best veel geld. Met Bovenverwachting Uitvaarten genereren we samen meer zichtbaarheid en delen we die kosten.”