Spectaculair begin sportweek bij Gomarus College

DRACHTEN De leerlingen van het Gomarus College Drachten deden dinsdag mee aan de talentdag.

In samenwerking met sportbedrijf Smallingerland konden de leerlingen kiezen uit meer dan 15 verschillende workshops, met als hoofdonderdeel Panna Knock Out. De winnaar van dit straatvoetbaltoernooi gaat binnenkort naar het NK van deze tak van sport.

Het prachtige nazomerweer was natuurlijk een cadeautje. Daarmee was het geen straf voor de leerlingen om mee te doen aan een workshop bootcamp, judo, boogschieten of dansen. Voor diegenen die graag op creatief vlak met hun talent bezig wilden was er de keuze uit onder andere koken, video-editen of een aquarel schilderij maken. Veel plaatselijke verenigingen stelden een trainer en materiaal beschikbaar. Doordat alle ruim 300 leerlingen meededen was het een gezellige bedrijvigheid in en rondom het nieuwe schoolgebouw.

„Dat de leerlingen op deze manier verborgen talenten bij zichzelf ontdekken is geweldig om te zien, en geeft mijzelf ook weer veel energie”, aldus Gerla Sandink, LO-docente en initiatiefnemer. Wat de school betreft krijgt dit zeker een vervolg.