Toppers in De Lawei

DRACHTEN De Lawei  heeft voor de komende tijd een fraai programma. Wat te denken van Plien&Bianca, en Erik van Muiswinkel die Drs. P in de schijnwerpers zet...

Plien & Bianca | En nu dan?

Cabaretiers Plien en Bianca zorgde met hun eerdere theaterprogramma Gaat het nog door? voor uitverkochte zalen en lovende recensies. Nu komen ze met de voorstelling En nu dan?  die propvol zit met meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing. Met gefrustreerde kabouters, giraffen in het theater, turboverkledingen en nog veel meer zorgen de dames opnieuw voor een onbekommerde avond barstensvol hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit. Plien en Bianca zijn te zien op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 september om 20.00 uur.

Drs. P

Van Muiswinkel eert in zijn voorstelling Buigt allen mee voor Drs. P een honderdjarige. Begeleid door pianovirtuoos Guus van Marwijk en gitaar-licht-en-geluidsman Paul Remmelts komt het leven van Heinz Polzer samen. P’s verhalen, liedjes en werk zijn te horen in een kleine zaalvoorstelling, op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. Dit eerbetoon aan de woordkunstenaar is te zien op donderdag 1 oktober om 20.00 uur.

Toneelgroep Oostpool

In Skylight worden maatschappelijke kloven door liefde overstegen, maar blijken er tegelijkertijd onoverbrugbare economische en sociale verschillen te bestaan. Het prijswinnende Skylight geschreven door David Hare in 1995 wordt door regisseur Jeroen De Man naar het hier en nu gehaald. De verhoudingen tussen man en vrouw staan op scherp door de oorspronkelijke genderverdelingen van de drie personages om te wisselen. Skylight is te zien op donderdag 1 en vrijdag 2 oktober om 20.30 uur.

Myn Skip

Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek op enthousiaste wijze mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent. Het duo Ella & Herman speelt en zingt de speciaal voor deze voorstelling geschreven liedjes. De verhalen, beelden en liedjes zorgen voor een verbeeldende reis door 100 jaar skûtsje historie. Luister naar verhalen over het skûtsje, van werkschip naar woonschip naar recreatieschip, op zaterdag 3 oktober om 20.15 uur.

Meer info & kaarten: www.lawei.nl