B en W naar Gezonde School voor Praktijkonderwijs Drachten

DRACHTEN Burgemeester Jan Rijpstra en wethouder van onderwijs Bert Westerink van Smallingerland gaan maandag 28 september naar de twee praktijkscholen van Drachten, de Ring (CSG Liudger) en De Venen (OSG Singelland).

De twee praktijkscholen werken toe naar één voorziening voor praktijkonderwijs in Drachten en maken zich samen hard voor een ‘Gezonde School’. De Gezonde School aanpak is een wijze om als school een gezonde levensstijl van leerlingen te kunnen bevorderen.

De GGD ondersteunt dit door het aanbieden van een adviseur die de scholen kan helpen bij het toewerken naar een nog gezondere school. Het aantonen hiervan kan door middel van het behalen van de verschillende ‘Gezonde School vignetten’. Voor het voortgezet onderwijs zijn dit er negen in totaal.

De praktijkscholen delen de kantine en zijn al in het bezit van De Gouden Kantine Schaal. Ze doen nu een gezamenlijke aanvraag voor de certificaten Voeding & Bewegen en Sport. “In deze tijd is een Gezonde School nog belangrijker dan het al was”, aldus directeuren Arend Liebe en Ewoud Stadman.

Programma

De burgemeester en wethouder krijgen een rondleiding door de school, verzorgd door twee leerlingen van De Ring en De Venen. Tijdens deze ronde krijgen zij, samen met de leerlingen, in de gymzaal een sportieve challenge.

De rondleiding eindigt in de kantine. Hier krijgen ze een, door leerlingen gemaakte, gezonde snack en kunnen ze hun eigen gezonde smoothie fietsen. Het bezoek wordt afgesloten met de uitreiking van de certificaten.