Daan Posthumus bij ONT met ‘pensioen’

OPEINDE Na dertig jaar in het bestuur te hebben gezeten van de Supportsvereniging (SV) van ONT was Daan Posthumus (76) zaterdag voor het laatst in actie. En dat was als kaartverkoper bij de wedstrijd ONT - SC Berlikum. Want van die dertig jaar in het bestuur van de SV was Daan ook een groot deel de kaartverkoper bij thuiswedstrijden van ONT 1.

Al vrij snel nadat Daan in het bestuur kwam werd hij penningmeester. En daar hoorde ook de kaartverkoop bij. Posthumus daarover: “Het leuke is de contacten met andere mensen. Jammer is wel dat je vanuit het nieuwe entreehok je het veld niet kunt zien, dus mis je begin van de wedstrijd.”

En over de SV: “Daar hoefde ik steeds minder voor te doen want grote acties doen we niet meer. Wat we doen is de kaartverkoop, een presentje voor geblesseerde spelers en het organiseren van bingoavonden.” Daan was meestal de enige man die bij de bingoavonden aanwezig was, zo vertelde hij met een lach.

Vervelen zonder ONT doet Posthumus echt niet. Hij stapt op 76 jarige leeftijd nog regelmatig op zijn racefiets, fiets ook nog regelmatig, zonder ondersteuning, op zijn ‘gewone’ fiets en geniet met zijn vriendin van vakanties en andere leuke dingen.