Rottevalle brûst een dag lang

ROTTEVALLE Na het startsein door de wethouder van cultuur van Smallingerland ging zaterdag ‘Rottefalle Brûst’ van start. En dat onder perfecte weersomstandigheden.

De hele dag waren er tal van activiteiten, uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen. De garagedeuren op 40 locaties waren geopend voor een garageverkoop. Op zeven locaties waren er exposities van schilderijen en kunst.

De Doarpstjerke bood muziek, een workshop gitaar en ukelespelen, mooie verhalen van verhalenvertellers en schilderijen. Op skûtsje De Rot was het ‘open dag’ en velen genoten van straattheater Hymphamp.

Er was verder muziek op het plein van o.a. Michiel & Pieter, de Loose Lions, het muziekkorps Polyphonia en als afsluiter Gerard Alderliefste en Geartje Zwerver. De toneelverenigingen hielden tweemaal een pubquiz op de Brouwersgrêft.

De Herberg van Smallingerland droeg een steentje bij in de vorm van borrelboxen en in de tuin van Buorren 25 was een High Tea to go. Voor de schooljeugd was er schilderwedstrijd. Kortom, vertier voor jong en oud...