Nieuw beweegprogramma: FitStap

DRACHTEN FitStap is een nieuw, uniek beweegprogramma opgezet door de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Doel is dat deelnemers zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen. Op 2 november start FitStap in Drachten onder leiding van gecertificeerde FitStap coaches van Sportbedrijf Drachten.

Voldoende beweging is belangrijk, maar juist de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal in het programma. De FitStap coaches helpen de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. Of je nu al een basisconditie hebt of niet. Of je gezond bent of rekening moet houden met een beperking. FitStap is leuk én haalbaar!

“Dit jaar mag de gemeente Smallingerland de titel European City of Sport dragen. FitStap sluit hier perfect bij aan”, aldus Sietse Pieksma, één van de FitStap coaches. “Met het programma streven we namelijk samen naar een gezonde en vitale gemeenschap.”

Zelf plannen

De deelnemers trainen gedurende het programma één keer per week in een groep. Tijdens de trainingen is er – naast beweging – ook aandacht voor voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig.

Via een gratis app worden de deelnemers gemotiveerd en hebben ze contact met elkaar en met de coach. Naast fysieke bijeenkomsten vindt dus ook online interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, haalbaarheid en plezier staan bij FitStap voorop.

Maandag 12 en 26 oktober worden meeloopwandelingen gehouden om te proeven aan de lessen van FitStap. Voor deze wandelingen is deelname gratis. Voor meer info en aanmelden: www.sportbedrijf-drachten.nl/fitstap.