Rugbyers Drachten domineren in oefenwedstrijd

DRACHTAN Zondagmiddag was het, onder het genot van een heerlijke najaarszon, genieten langs het veld bij RugbyClub Drachten.

De mannen coach AJ de Carvalho Abreu mochten aantreden tegen het een klasse hoger spelende team van Groningen 3. De nieuwe, Zuid-Afrikaanse/Portugese topcoach die aan het begin van dit seizoen is aangesteld om het team klaar te stomen voor een promotie naar de 3e klasse, kon beschikken over een fitte selectie.

Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat de rugbyers van Drachten erg gretig waren. Verschillende patronen die in de weken ervoor op de training aan bod kwamen waren terug te zien in de wedstrijd. Groningen werd overrompeld door het spel van Drachten en al snel werd er een kleine voorsprong opgebouwd.

Standaardacties

De stadjers wisten echter nog wel terug te komen door een aantal slordige foutjes aan de kant van de Drachtsters, maar hierna herpakten de mannen zich weer. Er werd gedomineerd in de standaardacties als line-outs en scrums. Tot 2 keer aan toe werd er ook gescoord vanuit een zogenaamde rolling-maul vanuit een line-out.

Drachten wist uiteindelijk te winnen met 43-21. Hiermee hebben ze aangetoond klaar te zijn voor de competitie die begin oktober zal aanvangen. Doelstelling voor dit seizoen is kampioen worden in de 4e klasse en promoveren naar de 3e klasse.