Overtuigende winst softbalsters in Leeuwarden

DRACHTEN Een succesvol weekend voor Drachten Diamonds, na winst van de pupillen, aspiranten en junioren op zaterdag, pakten de dames ook met 2 – 9 de winst in de Friese Derby tegen Northern Stars in Leeuwarden.

De dames gingen voortvarend van start en pakten in de eerste inning direct een voorsprong van 2 punten door onder meer honkslagen van Brigitta de Champs en Ilona van Veen. De tegenstander sloeg direct terug met 2 honkslagen, maar het veld van Drachten kon toch de nul houden door mooie vangballen van midvelder Anneloes van Eijk en tweede honkvrouw Cherine Ismail. In de tweede inning kon Drachten opnieuw tweemaal scoren door een honkslag van Hester Alberts en een tweehonkslag van Kimberley van Oossanen.

Northern Stars kon pas in de 3de inning tot scoren komen door een paar mooie tikken, maar de laatste nul in deze inning werd gemaakt door derde honkvrouw Jelly Hoekstra gemaakt, waardoor de tussenstand op 2 – 4 bleef steken.

In de 4de inning liep Drachten verder uit door slim honklopen en wisselde Leeuwarden haar pitcher, dit kon echter niet voorkomen dat aan het eind van deze inning de stand op 2 – 8 stond. In de rest van de wedstrijd werd het veld goed dicht gehouden door de Drachtster dames. Aan slag werden nog enkele verspreide honkslagen geslagen door Rieneke Kootstra en Cherine Ismail. In de 6de inning kon Drachten nog 1x scoren wat de eindstand op 2 – 9 bracht. Komend weekend speelt Drachten om 12:00 thuis tegen koploper Blokes uit Veendam.