Valse start Rottevalle in Minnertsga

ROTTEVALLE Rottevalle is de competitie teleurstellend begonnen met een 5-2 nederlaag in en tegen Minnertsga. Na de drie overwinningen in het bekertoernooi was zaterdagmiddag Minnertsga de eerste echte krachtproef voor het elftal van Rottevalle.

Na een enerverende en beslist niet saaie strijd kon de conclusie niet anders zijn dan dat de thuisclub verdiend aan het langste eind trok. Rottevalle begon nog wel redelijk aan het duel, maar moest al snel het initiatief aan Minnertsga laten. Vooral via de flanken wisten de aanvallers van Minnertsga gevaar te stichten, waarbij ze teveel ruimte gelaten werd hun acties te maken. De voorzet werd er niet uitgehaald en dan is het lastig verdedigen. Binnen het kwartier profiteerden de gastheren van de geboden kansen en zo namen ze al snel een comfortabele 2-0 voorsprong. Aangetekend hierbij dat het niet eens fraai uitgespeelde kansen waren, maar eerder een gevolg van onhandig uitverdedigen.

Toch kwam de aansluitingstreffer niet veel later toen Luuk de Roo het mistasten van de doelman van Minnertsga afstrafte. Zo kreeg Rottevalle weer hoop, die niet veel later al weer de bodem insloeg toen Minnertsga na een onoverzichtelijke situatie de 3-1 op het bord zette. Inmiddels was wel duidelijk dat beide defensies hun zwakheden kenden , zeker toen Jorrit Hoekstra een pass op waarde schatte en de bal over Jorn Helder lobde. Binnen 25 minuten vielen er vijf doelpunten en het leek het begin van een zeer doelpuntrijke wedstrijd. Tot de rust bleef de stand desondanks ongewijzigd, al waren er van beide kanten nog enkele mogelijkheden.

Opletten

In de tweede helft was Rottevalle op twee plaatsen gewijzigd; Willem van Vulpen en Jelte de Hoek waren in het veld gekomen om de verdediging te ondersteunen. Het was echter Minnertsga dat vanaf de aftrap de aanval zocht en het betere veldspel op de mat legde. Gelukkig stichtten ze aanvankelijk minder gevaar dan in de eerste helft. Toch was het achterin opletten geblazen en was de 4-2 dichterbij dan de 3-3. Rottevalle kon echter hoop houden, omdat het verschil slechts één doelpunt was. Erwin de Wind, de regisseur van het Rottevalster aanvalsspel, gaf een aantal prima passes en voorzetten, die net niet door Luuk de Roo tot doelpunt gepromoveerd konden worden. Ook een vrije trap van Johan van der Veen was nog een redelijke mogelijkheid, maar voor Jorn Helder geen probleem.

Kortom , zeker een gelijkspel behoorde voor Rottevalle nog tot de mogelijkheden. Ook nadat de voorwaartsen van Minnertsga er tot driemaal toe van dichtbij niet in slaagden de Rottevalster keeper te verslaan. Met leeuwenmoed verdedigden Arjan de Haan en Marco de Boer het doel om niet definitief verslagen te worden. Het bleek uiteindelijk uitstel van executie.

Rood

Een paar minuten later kreeg Arjan de Haan zijn tweede gele kaart en dus rood. Met tien tegen elf hield Rottevalle nog redelijk stand en gaf het niet op. Het had zelfs nog een paar momenten om te scoren na goed uitgevoerde tegenstoten. Minnertsga was met de overtalsituatie in het voordeel en ondanks een paar knappe reddingen van Marco de Boer viel kort voor tijd de beslissing. Rottevalle ontsnapte nog een keer op wonderbaarlijke wijze, toen het doel weer een paar maal onder vuur genomen werd en de bal tenslotte op het dak van het doel belandde.

In de slotminuten werd de eindscore op 5-2 bepaald en vervelend voor Rottevalle kreeg Erwin de Wind, met doelman Marco de Boer uitblinker bij Rottevalle, nog rood. Zo beleefde Rottevalle een valse start bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen. Volgende week is de derby tegen ONT om 14.30 op sportpark ‘It Hagehiem’.