Kunst trekt aangepast bekijks

BEETSTERZWAAG De jaarlijkse kunstmarkt ‘Kunst in Opsterland’ in het Lycklamapark trok zaterdag het nodige bekijks.

Er dezen circa 35 kunstenaars mee, die met een gevarieerd aanbod kwamen: sieraden, tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Ook was een beeldentuin ingericht. In het kader van de Open Monumentendag was het Lycklamahûs ook geopend, met als trekkers het interieur op de begane grond en de Trouwzaal met portretten van de leden van de familie Lycklama à Nijeholt.

Ook de Notariskoepel was open en buiten was er een rondleiding rond de geschiedenis en de situering van Beetsterzwaag en de vele adelshuizen/landgoederen plaatsen in de context van het landschap, o.a. gevormd door het Koningsdiep. Optredens tijdens de Kunstmarkt waren er ook.

Deelnemende kunstenaars waren o.a.: Wim de Boer, Corina Blom, Nel de Boer, Klaas Boschma, Fike Bouma, Jannetta Bron, Ineke Carolus, Anne van Dalen, Gerard Dijkstra, Gerda Douma, Janny Friso, Gerda Hamsma, Louise Hoekstra, Frank Hohl, Metsje de Jong, Georgette Kam, Bé Ketelaar, Klaas Klazema, Natalie de Klijn, Hannke Luit, Leo Maarleveld, Erik Mol, Isabelle Oppel, Museum Opsterland, Anneke Pasman, Joke Plomp, Dineke Prins, Marcel Prins, Matty van Rumpt, Joke Schepers, Jelly Swart, Margriet van Veen, Jogchum Veenstra, Nynke Venema, Gusta Vet, Ben Vieberink, Cecyl de Vries, Zi-zz-Art van Carole Witteveen.

De organisatie was in handen van Cultbee in samenwerking met de werkgroep “Kunst in Opsterland” (www.kunstinopsterland.nl), Stichting KunstPromotie Beetsterzwaag en St. Historisch Beetsterzwaag.