Smit Optiek: ‘elk oog is anders’

DRACHTEN „Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken als kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking”. Dat zegt Richard Smit van Smit Optiek in Drachten.

„Toch blijkt dat 98% van alle brillenglazen wereldwijd al jarenlang wordt geproduceerd op basis van de berekening van een 118 jaar oud standaard oogmodel. Als gevolg hiervan draagt slechts 2% van de wereldbevolking een bril die exact aansluit bij hun ogen.”

Dat kan beter, vindt Richard Smit. „Dankzij B.I.G. VisionTM van Rodenstock zijn wij nu in staat om brillenglazen te maken die zijn afgestemd op de biometrische data van elk individueel oog. Hierin gaan wij veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek’. Het resultaat: de scherpst mogelijke kijkervaring, omdat de glazen afgestemd zijn op de unieke kenmerken van uw beide ogen.”

Biometrische data

B.I.G. staat voor: Biometric Intelligent Glasses. Bij Smit Optiek in Drachten onderzoeken ze ogen met de hypernauwkeurige DNEye® Scanner van Rodenstock en gebruiken duizenden gegevenspunten om beide ogen exact in kaart te brengen. Hierbij worden persoonlijke en biometrische parameters gemeten, zoals de lengte van de ogen, de pupilgrootte, hun reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer.

„Wanneer al deze gegevens worden gecombineerd, levert dit de informatie op die we nodig hebben om glazen te produceren die exact zijn aangepast aan de behoeften van uw persoonlijke zichtvermogen”.

B.I.G. VisionTM biedt volgens onderzoeken van DNEe in Zurich en A. Muschielok veel voordelen. 92% ervaart een scherper zicht dan voorheen, 88% voelt een groter visueel comfort vergeleken met hun oude bril, 84% neemt meer contrast waar, 80% ziet beter bij schemering, 87% ervaart een kortere gewenningstijd,

Hypernauwkeurig

Van hypernauwkeurige oogmeting naar haarscherp zicht – dankzij biometrische data: 1. Individuele oogmeting met de DNEye® Scanner, 2. Digitale data transfer naar Rodenstock, 3. Berekening biometrische data set, 4. Samenstellen biometrisch oogmodel, 5. Overdracht biometrische data naar glasproductie, 6. Productie biometrische brillenglazen.

Er is kosteloos oogonderzoek tijdens B.I.G. Vision Oogmeetdagen. Voor meer informatie bel 0512-514881 voor een meting tijdens de B.I.G. Vision Oogmeetdagen op vrijdag 18 september of zaterdag 19 september a.s. tussen 10:00 – 17:00 uur. De klant krijgt op deze dagen de B.I.G.® upgrade t.w.v. € 100,- op multifocale glazen cadeau en 50% korting op de 2de bril inclusief B.I.G. upgrade.