Penta: winst heren, verlies dames

DRACHTEN De heren van promovendus Penta kwamen zaterdag, bij hun eerste wedstrijd in de Rayon Eerste Klasse, in Sportcentrum Drachten ijzersterk uit de startblokken tegen het Groninger Shadows.

Met nieuwkomer Menno Engwerda in de basis, opende center Jelte Hoogterp de score en korte tijd later stond er al 12-0 op het bord.

De basketbalclub heeft dit seizoen een brede selectie en coach Ivo de Groot bracht iedereen binnen de lijnen. Toch waren het vooral de routiniers die bij de Drachtsters de doorslag gaven. Spelverdeler Raymond Krakou voerde het tempo aan en scoorde regelmatig zelf (13 punten). Forward Martijn Wielinga schoot met scherp van afstand (17 punten) en center Edo Slump was nauwelijks af te stoppen onder het bord (23 punten). Eindstand 74-55.

De dames van Penta startten het nieuwe seizoen, onder leiding van de nieuwe coach Lennart Hoving, minder succesvol. Thuis tegen De Groene Uilen 3 leek het tot 6-7 een wedstrijd te worden. Enkele minuten later stond het echter 6-16 en was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Hoewel de Drachtsters bij vlagen goed spel lieten zien, konden ze geen vuist meer maken. Eindstand 42-68.