Rottevalle bekert verder

ROTTEVALLE Rottevalle heeft de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi bereikt en dat was geen verrassing. Immers na twee overwinningen volstond een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen TFS in Drachtstercompagnie.

Rottevalle won met dezelfde cijfers als vorige week in Holwerd, het werd opnieuw 1-6 . Maar hoe anders kwam deze eindstand tot stand dan een week eerder. Waar Rottevalle in Holwerd binnen een half uur met uitstekend voetbal naar 0-5 uitliep was het op sportpark ’t Trefpunt van TFS een moeizame eerste helft. Rottevalle had wel meer balbezit en combineerde redelijk, maar het spel verzandde in het strafschopgebied van de thuisclub. Passes kwamen niet aan en voorzetten misten precisie en zo werd het aanvalsspel van Rottevalle eenvoudig onschadelijk gemaakt. TFS had slechts één doel: er uitkomen waar mogelijk en dat lukte een tweetal keren. Rottevalle ontsnapte daarbij aan een achterstand.

Net voor het rustsignaal wist Rottevalle TFS dan toch pijn te doen en op voorsprong te komen. Jelte de Hoek zette op de rechterflank goed door en Johan van der Veen was ter plekke om af te ronden. De ban was gebroken en Rottevalle leek nu op eenvoudige wijze in het tweede bedrijf de score te kunnen opvoeren.

Gelijk

Het bleek een misvatting, want TFS kwam , en dat was opzienbarend, op gelijke hoogte. TFS kon na gemakkelijk balverlies op het middenveld de vrije ruimtes vinden en laatste man Arjan de Haan keerde het schot op de doellijn met zijn hand. De strafschop werd benut en zo was het zo maar 1-1. Heel lang kon TFS niet genieten van de voorsprong, Rottevalle stelde snel orde op zaken. Jorrit Hoekstra was na een geslaagde aanval de gevierde man. Niet veel later kon hij nogmaals juichen toen hij opnieuw het net wist te vinden.

TFS was nu verslagen en hoewel de thuisclub nog wel pogingen ondernam, was het niet meer bij machte gevaar te stichten. De pijp was leeg bij TFS en Rottevalle kreeg nu kansen bij de vleet. Achterin vielen de gaten in de defensie bij TFS en Liekele Kamminga en invaller Arjen Bruinsma profiteerden gretig en tilden de stand naar 1-5. Invaller , A-junior en debutant Arjen Bruinsma gaf met een prachtige voorzet Jorrit Hoekstra de gelegenheid zijn derde treffer te maken. Zo was de uitslag overeenkomstig de verwachtingen, maar verhult het hoe moeizaam de zege tot stand kwam. Rottevalle plaatst zich door dit resultaat wel voor de volgende bekerronde.

Komend weekend begint de competitie en gaat Rottevalle op bezoek bij Minnertsga. Aanvang 14.30 uur.