Nieuw konijnenverblijf op De Naturij

DRACHTEN Zaterdag 19 september is het een spannende dag voor de konijnen op De Naturij. Hun nieuwe verblijf wordt dan officieel geopend.

Ook wordt de naam officieel bekend gemaakt. De naam is bedacht na een prijsvraag door één van de bezoekers van De Naturij. Het nieuwe onderkomen is tot stand gekomen met behulp van de Rotary Club Drachten. Met een financiële gift kon een nieuw konijnenverblijf gerealiseerd worden.

In samenwerking met De Naturij heeft Stichting DOET de plannen uitgewerkt voor het nieuwe konijnenverblijf. Stichting DOET is een stichting die gerund wordt door studenten van Terra MBO. De stichting draait verschillende diergerichte projecten in en om provincie Groningen.

Eisen

De uitwerking was geen makkelijke opdracht; er werden nogal wat eisen gesteld. In het nieuwe verblijf moesten de kinderen tussen/met de konijnen kunnen spelen. Ook kinderen in een rolstoel moeten hiervoor de kans krijgen. Rolstoeltoegankelijk was daarom een belangrijk punt. Het konijnenhok is vernieuwd, het raam in het hok is op kind/rolstoelhoogte geplaatst zodat iedereen van de konijnen kan genieten. Uiteraard moest het nieuwe verblijf ook een fijne omgeving zijn voor de konijnen zelf.

Nadat het verblijf klaar was moesten de konijnen nog een tijdje wennen aan hun nieuwe huis. Inmiddels zijn ze gesetteld.