Dag van de Minibieb in Burgum

BURGUM Zaterdag 19 september is er bij veel Minibiebs in Tytsjerksteradiel wat leuks aan de hand.

Verschillende Minibiebs hebben de handen in één geslagen om een fietsroute samen te stellen langs de Minibiebs in de omgeving. Een Minibieb is een kast aan de weg of aan een muur van een woning waar boeken in staan die kunnen worden geleend of boeken worden geruild. De Minibieb is er voor iedereen in de buurt. Dus iedereen kan boeken ruilen, lenen en schenken aan de boekenkast. Zo kan iedereen van elkaars boeken genieten.

De Dag van de Minibieb wordt dit jaar voor het eerst gehouden. „Je kunt het een klein beetje zien als een open huis, maar dan buiten bij een Minibieb. Er worden laagdrempelige activiteiten georganiseerd. Het is voor bezoekers de kans om eens kennis te maken met de persoon achter het boekenkastje of juist met elkaar in contact te komen en boeken te ruilen”, aldus initiatiefnemers Laura van Veen en Aafke Koopmans.

Fietsroutes

In Tytsjerksteradiel zijn verschillende fietsroutes langs de Minibiebs die meedoen aan deze dag. Er is een route om/in Garyp, een route door Burgum en via de Lytse Geast en Hurdegaryp komt je bij de route van Feanwâlden/Veenwouden. Op de website: https://minibieb.jimdosite.com staan de verschillende routes en adressen van de Minibiebs in Tytsjerksteradiel. Wie de route op papier wil, kan een Minibieb bezoeken want daar zal die een papieren versie liggen.

Door het hele land zijn er activiteiten bij verschillende Minibiebs. Op www.dagvandeminibieb.nl is te lezen welke Minibiebs meedoen.