Aangepast eeuwfeest Jansma Drachten

DRACHTEN Jansma Drachten bestaat 100 jaar. Op 28 februari was de grote opening van een feestelijk jubileumjaar.

Door middel van de onthulling van een doek aan de gevel met daarop het jubileumschuld opende de directie dit bijzondere jaar.

Al 100 jaar is Jansma Drachten BV actief in de inframarkt. Om het 100-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij te laten gaan, stond er voor dit weekend een maar liefst drie dagen durend feest gepland. Er was speciale aandacht voor relaties, werknemers en de gezinnen van de werknemers. Immers; de kinderen zijn de toekomst van de sector. Dit evenement is als gevolg van het coronavirus geannuleerd.

Oranjekoek

Om het 100-jarig bestaan toch niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, was er voor iedereen Friese oranjekoek. Ook staat er later nog een personeelsfeest gepland.

Wat in 1920 begon als zandhandel in De Tike, is uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie met ca. 100 medewerkers. Jansma Drachten BV is tegenwoordig gespecialiseerd in alle voorkomende grond-, weg- en waterbouwkundige werken en milieuwerken.

De laatste jaren is Jansma Drachten vooral bekend geworden door de uitvoering van een aantal aansprekende projecten als herinrichting De Kaden te Drachten, de bouw van gemaal ‘De Heining’, de Dijkversterking Ameland, ombouw Ring Zuid te Sneek, de Centrale As en aanpak Ring Zuid te Groningen.