Ga voor Italiaanse klasse met de overhemden van Cavallaro

Aangeboden door: Overhemden.com

Cavallaro klinkt door een door Italiaans, maar wist je dat het merk zijn oorsprong kent in Nederland? Cavallaro groeide vrij snel uit tot een grote Nederlandse speler in de overhemdenbranche. In zowat elke grote Nederlandse stad kan je tegenwoordig een winkel van Cavallaro Napoli vinden. Daar kan je naast overhemden ook broeken, schoenen, truien en herenaccessoires scoren.

Wil je weten hoe het merk precies is ontstaan? Lees dan verder.

De Italiaanse stijl komt in alle ontwerpen van Cavallaro overhemden terug. De kledij van het merk is vernieuwend en heeft vaak opvallende prints. Vooral het logo, dat geborduurd is op de rechtermouw en de hoge kragen zijn typerend voor Cavallaro. Het Italiaanse concept was zo’n succes dat de eerste collectie meteen uitverkocht was. 

Van stropdassen tot overhemden

Cavallaro Napoli is een creatie van Giuseppe Cavallaro, die het merk in 1999 oprichtte. Giuseppe heeft voor de helft Italiaans bloed en is al van kindsbeen af verliefd op de mode. Zo begint hij al op jonge leeftijd met het maken van dassen. In Napels bracht hij zelfs zijn eigen collectie stropdassen uit zijde op de markt. Aanvankelijk verkoopt hij alleen aan familieleden. Wist hij veel dat zijn creaties ooit bij het grote publiek een enorm succes zouden worden. Vanaf 2003 brengt Giuseppe ook zijn eigen overhemden uit.

De link met voetbalclub Arsenal

Cavallaro staat voor hoogwaardige producten, die vernieuwend, modern en elegant zijn. ‘Fare la bella figura’ is een leuze die Cavallaro Napoli hoog in het vaandel draagt en het betekent zoveel als ‘een geweldige indruk maken’.  Ook de spelers van Arsenal maken sinds 2017 een geweldige indruk – naast het veld alvast -, want in dat jaar tekende de voetbalclub een overeenkomst met Cavallaro, die de spelers van pakken, overhemden en stropdassen voorziet. Ook de Arsenal-fans kunnen unieke artikelen van Cavallaro kopen. Het merk bereikt zo een steeds groter publiek.

De jongste jaren is de collectie van Cavallaro enorm gegroeid, waardoor het echt een premium merk voor dames en heren is geworden. Met sinds 2018 17 exclusieve winkels in Nederland en 350 verdelers wereldwijd is Cavallaro tot een wereldspeler uitgegroeid. De groei is exponentieel, maar het weerhoudt Cavallaro niet van het oorspronkelijke doel: de Italiaanse stijl naar Nederland brengen.

De tot kunst verheven Italian Fit

Overhemden van Cavallaro Napoli staan bekend voor hun unieke fit: de Italian fit. De two ply-weving zorgt voor een hoogwaardige afwerking en stof. De Italiaanse kleermakers uit Napels staan bekend om de handgemaakte kwaliteit. Ze zien het kleren maken niet als werken, maar als een vorm van kunst. Dankzij het gebruik van hoogwaardige stoffen en materiaal straalt elk overhemd een ongekende elegantie uit, maar dankzij de Italiaanse afwerking behouden ze toch een eigentijds karakter.

Wil je na het lezen van dit artikel graag zelf een overhemd van Cavallaro Napoli aanschaffen? Neem dan zeker een kijkje op overhemden.com, waar je een erg uitgebreide collectie aan overhemden van Cavallaro Napoli kan vinden. De perfecte service krijg je er gratis bij.