Ruime oefenwinst ONT op SC Veenwouden

OPEINDE “Het is maar een oefenwedstrijd”, wordt er dan gezegd. Dat neemt niet weg dat de 5-0 overwinning die ONT dinsdag thuis boekte op tweedeklasser SC Veenwouden verrassend mag worden genoemd. Want zo denderend speelde ONT tot nu toe niet in oefen- en bekerwedstrijden.

In SC Veenwouden (SCV) trof ONT een tegenstander die in hetzelfde schuitje zit als ONT twee seizoenen geleden. Vergeleken met het seizoen 2017/2018 zijn er bij ONT zeventien spelers uit de A-selectie verdwenen. In het bekertoernooi won het verjongde SCV afgelopen zaterdag met 2-0 van zondag eerste klasser Jubbega en ook dat mag verrassend worden genoemd. Want Jubbega kocht zwaar in en herbergt zelfs spelers met een profverleden. Dus een prima resultaat voor de ploeg van de sympathieke trainer Van Zwol.

Voor de toeschouwers was de oefenpartij leuk. De eerste helft was een levendige partij voetbal waarbij de eerste kans voor de bezoekers was. Er ontstond een doelkans na een goede combinatie, ONT-doelman Hidde Ament bracht redding. Nadat Michel Weisser eerst de bal nog over de kruising joeg was het na 24 minuten spelen wél raak voor Weisser. Weggestuurd door Jesper Landman scoorde de ONT’er in de korte hoek. Ament was daarna nog een keer op zijn hoede bij een vrije trap en verder kwam SCV ook niet. Dat was de verdienste van ONT dat kort op de man zat en de tegenstander niet liet combineren.

Wisselingen

De wisselingen in de rust deerden ONT niet SCV de wil te blijven opleggen. Dat resulteerde in de 51ste minuut in een tweede ONT doelpunt. Freerk Veenstra passte op Noël Mulder en een beetje uit de kluts kwam de bal bij Weisser die opnieuw scoorde. Daarna volgde een periode waarbij ONT wat onnauwkeurig en gehaast werd. SCV profiteerde niet. In het laatste kwartier overliep ONT de tegenstander. Met een loepzuivere hattrick zette Mulder de kroon op het werk. Mulder scoorde eerst op aangeven van Veenstra en daarna zorgde Chris Visser twee keer voor de assist: 5-0.

“Het was maar een oefenwedstrijd”. Dat klopt, maar wel eentje waarmee ONT verder kan. Dat kan ONT zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Wardy (Ferwert) laten zien. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.