Softbaldames Drachten brengen sfeer naar Groningen

DRACHTEN De softbaldames van Drachten Diamonds togen zondag naar Groningen voor een wedstrijd tegen Caribe 2 in Groningen. Ondanks hard werken en veel plezier kwamen de dames niet verder dan een 12 – 10 stand.

Waar de eerste wedstrijd tegen Groningen 2 met ruime cijfers verloren werd, liet Drachten deze wedstrijd meermaals haar veerkracht zien. In de eerste inning konden Anneloes van Eijk en Brigitta de Champs scoren op een honkslag van Jelly Hoekstra. Pas in de 3e inning kon Caribe wat terugdoen en kwamen ze op een 3-2 voorsprong. Toen de thuisploeg in de 4e inning uitliep naar 7 -2, liet Drachten zien zich niet gewonnen te geven en knokten de Drachtsters zich terug tot 7 -5 door onder meer een daverende tweehonkslag van Hester Smit en een honkslag van Anneloes van Eijk. Jeugdspeelster Cherine Ismail sloeg met een mooie honkslag 2 van de punten binnen.

Positief

In de daarop volgende inning kon Caribe opnieuw uitlopen, en scoorden ze 5 punten, door onder meer een homerun. Ook nu gaf Drachten geen krimp en bleven de dames positief gestemd, in de 7de inning liepen de honken vol door een aantal maal 4 wijd, en honkslagen van Van Eijk en Ilona van Veen. Zo kwamen de Drachtsters langzaam maar zeker punt voor punt dichterbij. Helaas kwamen ze in de eindspurt net tekort voor de overwinning en bleef de stand steken op 12 -10.

Een leuke wedstrijd waarin de dames hebben laten zien wat ze kunnen en dat de sfeer in het team uitermate goed is. De dames kijken positief naar de toekomst en genieten van het spelletje. Volgende week spelen de dames opnieuw in Groningen, dan tegen Caribe 3.