Topatleten in 8 van Drachten

DRACHTEN Ondanks de corona maatregelen staat zondag 13 september een zeer sterk deelnemersveld aan de start.

De 8 van Drachten is de enige grote hardloopwedstrijd die jaar in Friesland zal worden gehouden. Meer dan duizend deelnemers, op de KidsRun en de 8 km, komen aan de start in Drachten. En lopen een geheel nieuw parcours. Naast het hardlopen is er ook een wandeltocht over 5 en 8 km.

Door de Corona maatregelen is het start -en finishgebied zoveel mogelijk voor het publiek afgesloten. Zo is het Raadhuisplein alleen toegankelijk voor deelnemers en begeleiders. Het startgebied naar de start toe is ruim 500 meter lang. De deelnemers aan de 8km hebben een startnummer met een kleur en een vak letter en zijn op de te verwachte eindtijd ingedeeld. De deelnemers kunnen zo 1.5 meter afstand houden tot aan de start. Naast de individuele hardlopers is er ook een bedrijven loop tijdens de 8 km.

KidsRun

De KidsRun over 1500 meter met ruim 400 kinderen aan de start zullen geheel door het centrum van Drachten lopen. De KidsRun wordt in samenwerking met het Sportbedrijf en het JOOG van de Gemeente Smallingerland georganiseerd. Het startschot zal door Nicol Beukers worden gedaan. Nicole is ambassadeur van The Daily Mile, een initiatief van JOGG. Als Nederlands Olympisch toproeister. In 2021 gaat zij in de dubbel-vier voor goud op de Olympische Spelen in Tokio. Ze is tevens lerares in het basisonderwijs en inspireert met passie collega-leerkrachten en leerlingen om ook op school meer te bewegen.

Toeschouwers hebben veel ruimte na de start in de Zuiderbuurt, de Kaden en overige wegen langs het parcours. Onderstaande wegen zijn op 13 september afgesloten voor het verkeer van 14:00 – 16:00 uur: Zuidkade, Noordkade, De Drift (vanaf de Meent), Torenstraat, Vogelzang, Stationsweg, Het Noord, Folgeren (tot Rotonde) Kletsterlaan, De Frisia, De Meer, De Tijen, De Omloop, De Lange West. Meer info op www.8vandrachten.nl