Crescendo zwaait ‘gouden vrijwilliger’ Foeke uit

DRACHTEN CMV Crescendo Drachten heeft zaterdag muzikaal afscheid genomen van haar ‘gouden vrijwilliger’ Foeke Venema.

Zaterdagmorgen werden Foeke en zijn vrouw verrast met een ontbijt en een aubade door een groep blazers van Crescendo. Dit als dank voor het vele werk wat Foeke in de afgelopen jaren voor de vereniging Crescendo heeft gedaan. In het verleden heeft Foeke als actief muzikant op de bugel en als bestuurslid mooie tijden meegemaakt bij Crescendo. Tot spijt van velen moest hij zijn actieve rol als muzikant vanwege gehoorproblemen te vroeg beëindigen.

Omdat Foeke graag bij de vereniging actief wilde blijven, heeft hij vanaf 1994/1995 het voeren van de financiële en ledenadministratie overgenomen. Deze taak heeft hij ruim 25 jaar met veel enthousiasme en met een scherp oog uitgevoerd. Voor het bestuur en leden een vertrouwd gevoel dat dit bij Foeke in goede handen was. Foeke was dan niet meer spelend muzikant maar was wel altijd present op de wekelijkse repetitie van het A-orkest. Omdat Foeke in augustus de prachtige leeftijd van 85 jaar heeft bereikt is door Foeke het besluit genomen zijn actieve taken bij Crescendo neer te leggen.

Dit besluit is uiteraard voor Crescendo een aderlating, maar is de vereniging Foeke zeer erkentelijk voor zijn verdiensten. Crescendo had graag tijdens een concert aandacht besteed aan het afscheid van Foeke, maar is dit door de coranacrisis niet mogelijk. Daarom heeft Crescendo op een ‘coronaproof’ wijze afscheid genomen van Foeke, wat door hem en zijn vrouw zeer werd gewaardeerd. De Drachtster heeft aangegeven graag het contact met Crescendo te blijven onderhouden: de deur bij Crescendo blijft voor hem altijd open.