Vijf tips voor een gezellig interieur

Aangeboden door: Kwantum

Ben je helemaal happy in je woning maar wil je wat meer sfeer en gezelligheid creëren? Geen probleem! Er zijn namelijk genoeg manieren om dit, ook tegen een laag budget, in no-time voor elkaar te hebben. We geven je dan ook graag een aantal tips ter inspiratie.

1. Gebruik stoffen en zachte materialen

Zachte materialen en materialen van stof geven een warm en gezellig gevoel. Een woonkamer met wat fleecedekens op de bank en fijne gordijnen voor het raam is een stuk gezelliger dan een woonkamer waar je deze items niet terug ziet komen. Je kunt aan allerlei stoffen en materialen denken: van sierkussens voor de banken tot vloerkleden en mooie gordijnen. Het hoeft je ook zeker niet veel te kosten: mooie gordijnen voor een lage prijs koop je bij Kwantum, en ook andere warme materialen zijn voor een laag bedrag aan te schaffen.

2. Breng wat kleur aan

Breng wat warme kleuren aan in de woning. ‘Veilige’ kleuren zoals wit en grijs zijn natuurlijk erg strak, maar geven niet direct een warm en huiselijk gevoel. Geef je de muren daarentegen een kleurtje met een kleur uit een warm palet, dan breng je in no-time meer sfeer aan. Denk aan kleuren zoals roze, beige, okergeel of warm grijs. Je hoeft hier natuurlijk niet alle muren te doen: een enkele muur in een warme kleur is al een wereld van verschil.

3. Haal ronde vormen in huis

Ronde vormen brengen sfeer en gezelligheid in de woning. Hoewel rechthoekige vormen mooi en modern zijn, kan het ook een heel geordende uitstraling geven: en dat is natuurlijk niet gezellig. Een ronde lampenkap, ronde kussentjes, ovaalvormige vazen of een rond vloerkleed geven je woning direct een andere uitstraling! 

4. Haal de natuur naar binnen

Planten zijn niet alleen goed voor de kwaliteit van de zuurstof in huis; maar brengen ook direct sfeer in een ruimte. Heb je een grote ruimte, kies dan voor een aantal kleinere planten verspreid over de ruimte om een gezelliger gevoel te creëren. In een kleine ruimte kun je beter voor een mooie grote kamerplant kiezen.

5. De juiste verlichting

En als laatste kan ook de verlichting nog een grote rol spelen. Een plafondlamp is natuurlijk belangrijk (en handig), maar geeft niet direct sfeer. Kies liever een mooie staande lamp, een wandlamp of wat sfeervolle tafellampjes om ook ‘s avonds voor een gezellige, uitnodigende ruimte te zorgen.