DRACHTEN De dames van Drachten Diamonds speelden zondag tegen Tex Town Tigers uit Enschede, een leuke wedstrijd die eindigde in een krappe 3 -4 overwining voor de Tigers.

In de eerste inning kwamen de Tigers een 0 – 4 voorsprong door een paar rake klappen. Door een paar mooie veldacties, op de thuisplaat en op het eerste honk kon de schade beperkt worden. Drachten kon niet direct iets terug doen, maar hield in de 2de inning de Tigers van scoren doordat pitcher Laura Wolthuis 3x3 slag gooide. Diamonds pakte een punt door onder meer een honkslag van Jelly Hoekstra, Lisanne Mol profiteerde van een foutje in de verdediging van de Tigers en door een honkslag van Harriet Mol.

De Tigers konden in de daaropvolgende innings geen vat krijgen op het pitchen van Wolthuis, die in de 4de inning werd afgelost door Brigitta de Champs. De bezoekers kwamen nog wel op de honken, maar de Drachtsters konden voorkomen dat er meer punten werden gescoord. In de 5de inning kon Drachten nog twee keer scoren door onder meer een honkslag van de afgelopen vrijdag getrouwde, Hester Smit. Helaas lukte het de dames niet om in het vervolg van de wedstrijd nog tot scoren te komen, waardoor de bezoekers met de winst huiswaarts konden keren.

Coach Henk Klok kon terugkijken op een mooie en spannende wedstrijd, waarbij de dames aan slag net te kort kwamen voor de winst. De softbalsters zoeken nog nieuwe speelsters voor het team. Voor meer info mail naar info@drachten-diamonds.nl Komend weekend spelen de dames een uitwedstrijd tegen Caribe 2 in Groningen.