Teleurstellend ONT verliest van ODV

OPEINDE ONT won vorige week zaterdag in Opeinde nog met 3-1 een oefenwedstrijd tegen ODV. Zaterdag stond in Wijnjewoude een bekerduel tegen dezelfde tegenstander op het programma. Nu won ODV met 2-1. En dat was ronduit een verdiende overwinning tegen een ONT dat geen moment kon overtuigen.

Bij ONT debuteerden Sjouke Bron en Chris Visser in de basis. Bron is afkomstig uit de ONT B-selectie en Visser stapte over van TFS naar ONT. Ook Janco van der Veen (van ONT JO19-1) debuteerde als speler van de A selectie, maar Van der Veen speelde ook vorig seizoen al wedstrijden in ONT 1 als ONT JO19-1 speler.

Een duel tussen een derde klasser en een vierde klasser levert volgens de statistieken een overwinning op voor de derde klasser. En dan meestal met twee doelpunten verschil. ODV logenstrafte die statistieken door ONT met een 2- 1 nederlaag naar huis te sturen. En daar was niets op af te dingen.

Extra motivatie

ODV trainer Jeroen van Wijk erkende dat er voor hem net wat meer spanning op de wedstrijd stond dan normaal. Logisch want Van Wijk kent een lange historie bij ONT als speler en trainer. Dan is er dus extra motivatie en dat bracht de ODV trainer goed over aan zijn ploeg. Van Wijk over zijn tactiek: “We hadden het vrij strak staan. We wilden niet dat ONT door de as kon opbouwen en ook niet teveel ruimte achter onze laatste linie weggeven. En we waren daarnaast ook aan de bal wat comfortabeler dan de laatste wedstrijden.”

Over de wedstrijd zullen we niet te veel woorden vuil maken. ONT kon niet omgaan met de tactiek van ODV. Er was geen creativiteit om de tegenstander uit te spelen. De ONT-verdedigers moesten te vaak de lange bal hanteren omdat de middenvelders zich niet in een aanspeelbare positie manoeuvreerden. En die lange bal kan prima zijn, als die dan ook bij een medespeler terecht komt. Dat gebeurde te vaak niet en dus liep ONT achter de feiten aan.

Scoreverloop: 45 1-0, eigen doelpunt; 51 1-1, Michel Weisser; 84 2-1, Thomas van der Lei. ONT speelt zaterdag 5 september thuis tegen SC Boornbergum ’80 1, aanvang 15.00 uur.