Tweedehands autoruit of after market exemplaar?

Aangeboden door: autoglas-concurrent.nl

Wanneer u te maken heeft met schade aan één van de ruiten van uw auto breekt het angstzweet u waarschijnlijk reeds uit. Autoruiten staan er namelijk om bekend vrij veel geld te kosten.

In een poging om de prijs te drukken kiezen er dan ook bijzonder veel mensen voor om bijvoorbeeld via het internet op zoek te gaan naar een mogelijkheid om een tweedehands autoruit te kopen. Een dergelijke autoruit lijkt op het eerste zicht misschien wel bijzonder interessant, maar dat is ze lang niet altijd. Een tweedehands autoruit kan namelijk beschadigingen vertonen waardoor ze er niet alleen alles behalve optimaal uitziet, maar ook niet echt veilig is. Bovendien hoeft een tweedehands autoruit ook lang niet altijd financieel interessanter te zijn in vergelijking met een after market exemplaar, in tegendeel!

De scherpe kostprijs van after market autoruiten

Dat tweedehands autoruiten altijd gekocht kunnen worden tegen een veel lagere prijs dan wanneer u een nieuwe autoruit gaat bestellen is een fabeltje. De after market maakt het immers mogelijk om een zogenaamd after market exemplaar in huis te halen. Een dergelijke autoruit beschikt dan wel niet over een merklogo zoals wel het geval is bij een originele autoruit, daar staat tegenover dat er absoluut geen sprake is van ook maar enig kwaliteitsverschil. Door een after market autoruit te bestellen kunt u dus niet alleen rekenen op een scherpere kostprijs in vergelijking met een tweedehands autoruit, daarnaast is het ook nog eens helemaal nieuw waardoor zowel u als uw passagiers kunnen rekenen op de meest optimale bescherming bij ongevallen.

Geen garantie bij tweedehands autoruit

Een andere reden waarom het altijd interessanter is om nieuw after market autoglas te bestellen dan te kiezen voor een tweedehands autoruit is garantie. Deze ontbreekt wanneer u er voor kiest om een tweedehands autoruit te bestellen. Met andere woorden, voldoet de tweedehands gekochte autoruit niet helemaal aan uw verwachtingen of zijn er bijvoorbeeld reeds aanzienlijke krassen in terug te vinden? In dat geval kunt u deze niet meer omruilen en / of heeft u geen recht op ook maar enige financiële compensatie.

Kiezen voor de veiligste oplossing

De stijfheid van het chassis van een auto wordt voor niet minder dan 40 procent gerealiseerd door de ruiten die er in terug te vinden zijn. Dit maakt dat het altijd belangrijk is om met zekerheid te weten dat u over niet alleen een echt degelijke autoruit beschikt, maar ook dat deze niet is beschadigd. Een beschadigde autoruit kan de veiligheid van niet alleen uzelf als bestuurder, maar ook van uw passagiers in gevaar brengen. Bovendien is het bij een beschadigde autoruit ook altijd belangrijk om rekening te houden met de plaats waar de ruitschade zich bevindt. Heeft u een sterretje in de voorruit en bevindt deze zich in het gezichtsveld van de bestuurder? Dan zal uw auto worden afgekeurd voor de apk met alle vervelende gevolgen van dien.

De zekerheid van een echt kwalitatieve montage

Een ander aspect waar u bij het kopen van een tweedehands autoruit steeds rekening mee moet houden gaat schuil in de persoon die de nieuwe autoruit in het voertuig zal plaatsen. Gaat u dit zelf doen? Of laat u dit doen door iemand die er misschien helemaal niet voldoende kennis van heeft? In al deze gevallen spreekt het voor zich dat u een bepaald risico loopt dat eigenlijk voorkomen kan worden. Door een after market autoruit te bestellen bij Autoglas Concurrent kunt u er immers zeker van zijn dat deze wordt geplaatst door een FOCWA gecertificeerde montagepartner. Hier kunt u bij een tweedehands autoruit uiteraard alleen maar van dromen. Een FOCWA gecertificeerde monteur beschikt over uitstekende ervaring waardoor u er altijd zeker van kunt zijn dat de montage van uw nieuwe autoruit op meest optimale wijze gebeurt.

Conclusie, een tweedehands autoruit kopen is niet interessant!

Veel mensen denken dat een tweedehands autoruit kopen interessant is als die er goed uitziet, maar dat is eigenlijk helemaal niet het geval. De veronderstelling dat een tweedehands autoruit altijd voordeliger is in vergelijking met een nieuw exemplaar is bijvoorbeeld helemaal niet correct. Bovendien is een nieuwe autoruit voor de after market ook altijd veiliger en biedt het u veel meer zekerheid in vergelijking met een tweedehands autoruit. Tel daar ook nog eens bij op dat u bij tweedehands autoruiten helemaal nooit kunt genieten van de zekerheid die garantie biedt en het mag duidelijk zijn dat een nieuwe after market autoruit beslist een flink stuk interessanter is.