Poezie Brocope dichtershappening buiten in Mara's Tuin Oldeberkoop

OLDEBERKOOP Poezie Brocope III met als thema De Troubadour & PopPoeet wordt zondag tussen 14.30 uur en 17.30 uur gehouden in in Mara's Tuin van theatercafe Le Brocope.

Na een door de onzalige Heks Corona afgedwongen onderbreking wordt de serie Poezie Brocope-gelegenheden half augustus weer voortgezet. Evenals het tweede dichterspodium op thema I.m.a.g.i.n.e. Bedenk Eens Stel je voor (12April2020) wordt de dichtershappening wel weer in een andere vorm gegoten.

Dit keer niet in de vorm van een Radioprogramma als toen bij I.m.a.g.i.n.e. in de maand april (Radio van Verre editie 1291 is nog altijd anytime terug te beluisteren via www.mixcloud.com/radiovanverre Ed. 1291). Maar dit keer in hoogzomer maand augustus: in de vorm van een levendig Buitengebeuren in de Tuin van theatercafe Le Brocope.

Onder de Appelboom (soortnaam: Eijsbouts) in de zeer ruime achtertuin treden om beurten tekstdichters en liedzangers op met werk van eigen hand en broodjes van eigen deeg.

De afstandsregels worden gerespecteerd: verspreid opgesteld in de tuin op het achterterras en het grasveld kunnen deelnemende dichters en luisterpubliek plaatsnemen in tuinstoelen en deckchairs en genieten van een drankje bij het Gesproken Woord en Gezongen Gedichten. Deze derde keer is De Troubadour & PopPoeet het thema waarop dichters en dichteressen worden uitgenodigd om beurten hun werk voor te dragen: ritme en melodie zijn de hoofdbestanddelen van dit soort dichtkunst, lyrische teksten soms begeleid door een muziekinstrument, gezongen of zangerig voorgedragen, voor het voetlicht gebracht als cabaret of in rapvorm en refreinzang gegoten, allemaal mogelijk.

Als teenager (zij was 19 jaar) won onze eigen Lenny Kuhr in 1969 het Eurovisie Songfestival voor Nederland met het lied De Troubadour, waarin de functie van de zingende dichter levendig wordt bezongen. Sinds die tijd zijn veel variaties ontstaan in de geschreven en gezongen dichtkunst die de taal van onze volksdichters enorm verrijkt heeft met stijlen van folk tot hiphop en van aktueel cabaret en spreektheater tot popcultuur en rap.

Op uitnodiging zijn ook enkele artiesten uitgedaagd om als Troubadour hun bijdrage te leveren aan deze zomerse aflevering van Poezie Brocope III en ook in de naweeen van de beklemmende Corona-tijd zijn de wonderen de wereld nog niet uit.

Actieve deelnemers aan het dichters'podium in Mara's Tuin:

Dichters uit eigen dorp: onder andere Wim de Boer en Fred Hoekstra en ook nu zet Dirk Victor Koster zijn beste beentje voor als troubadour met begeleiding van Kees vd Broek (djembe) en Peter Ball (gitaar).

Adri de Boer de troubadour int Frysk, het gitaristen duo Rendier & Semble, met Maddy Rentenaar speelt Reinder vd Woude weer Mooi Weer en Stank - Stunk etc.

Wat staat je in coronatijden te doen als er Noodweer komt, aanhoudende regenval is voorspeld op deze spot op aarde? Afgelasten is dan tijdig nodig (zondag vroeg) en direct uitwijken naar een nieuwe datum die in Le Brocope beschikbaar is: zondag 6 september als deze Buitenkans. Uitstel door omstandigheden kan, maar afstel is net als gekheid nergens voor nodig.

Opgave als deelnemende dichter is wel vooraf vereist en voor iedereen mogelijk bij een van deze streekgenoten:

Wim de Boer wjfboer@yahoo.com en

Fred Hoekstra ferrydutch48@gmail.com.

En in verband met de Corona-beperkingen wordt publiek verzocht de gegarandeerde plaats in de Dichterstuin telefonisch te reserveren: zo ruim mogelijk vantevoren even bellen om aan te melden via tel. 0516-451867 of 06-36499661