Drachtenaar werkt aan ontwerp van ‘s werelds snelste waterstof raceauto

DRACHTEN De uit Drachten afkomstige Lars Talsema is een van de studenten van de Technische Universiteit Delft, die afgelopen woensdag het ontwerp presenteerden van hun nieuwste waterstof racewagen. Een revolutionaire auto door het implementeren van waterstoftechnologie. Daarnaast zal de krachtige wagen gaan concurreren met de top conventionele raceauto’s op de lange afstanden, een uitdaging die nog nooit eerder is aangegaan.

Talsema was afgelopen jaar verantwoordelijk voor de waterstof brandstofcel, en het bijbehorend koelsysteem van de componenten in de auto. Talsema: „Het was een unieke ervaring om met zo'n ambitieus team studenten te laten zien hoe gaaf een duurzame toekomst kan zijn, door middel van de snelste waterstof-elektrische raceauto ter wereld. Specifiek voor mij was het tof om aan het hart van de auto, de waterstof brandstofcel, te werken waar we gebruik maken van echt de meest geavanceerde en innovatieve componenten. Ook was het koelsysteem best een opgave; als we op maximaal vermogen rijden, moeten we 300 kW aan vermogen afvoeren, wat gelijk is aan de warmte die 3000 mensen samen produceren!”

Niet voor niets gewerkt

Forze Hydrogen Electric Racing had een groot evenement gepland rondom de onthulling van 20 april, maar dat viel door het coronavirus in het water. Vastberaden om het werk van de afgelopen maanden alsnog te delen met de wereld besloot het team hun presentaties digitaal aan te pakken; elke maand een nieuwe onthulling totdat gisteren de grande finale plaatsvond.

Het team werkt met 23 studenten voltijd en vrijwillig een jaar lang aan het ontwikkelen van de raceauto. „De samenstelling en ambitie van dit team is als geen ander. We werken zo intensief samen dat het als een enorme klap kwam toen we genoodzaakt waren vanuit huis te gaan werken,” zegt teammanager Jesper Frijns.

Presenteren voor een groot publiek bleef helaas uit, maar Frijns vertolkte gisteravond live samen met chief engineer, Antonio Scoccimarro, het bijzondere verhaal van Forze. „Het was fantastisch om namens het team, part-timers, sponsoren en partners het ontwerp te mogen presenteren. We hebben iets fantastisch neergezet in deze turbulente tijd,” aldus Frijns. Het resultaat, de presentatie van het ontwerp, is te zien op het YouTube-kanaal van Forze Delft.

Racen tegen Porsches

Naast het verhaal van het team zelf werd er uitgebreid gesproken over het nieuwste ontwerp van het team, een racemonster genaamd Forze IX. „We willen blijven groeien, onszelf uitdagen en de grens van de technologie opzoeken. Daarom zijn we de uitdaging aangegaan en zal Forze IX harder gaan racen dan er ooit is geracet op waterstof,” zegt Frijns.

Zodra de situatie rondom het coronavirus het toelaat zal de productie beginnen en zal de raceauto het veld gaan delen met Porsches, Lamborghini’s en BMW’s. Een jaar geleden behaalde de voorganger van de wagen, Forze VIII, nog een podiumplek in de Sportklasse van de Supercar Challenge. De nieuwe waterstof elektrische auto zal twee keer zoveel vermogen hebben als zijn voorganger en komt daarmee op 520pk.

De Forze IX kan op een rechte baan topsnelheden halen van wel 300 km/h. Met een acceleratie van 0 tot 100 km/h binnen drie seconden, snelle bochten en een perfect uitgedacht racestrategie verwachten ze de competitie aan te kunnen. Met deze indrukwekkende cijfers bewijzen de studenten dat óók racen groen, en zonder uitstoot kan.Emissie vrij racen

Ondanks de vele nieuwe functies van Forze IX blijft het basisprincipe van de auto hetzelfde. Tijdens het racen wordt waterstof uit de tanks gecombineerd met zuurstof uit de lucht in de brandstofcel. Daar vindt een chemische reactie plaats waar elektriciteit ontstaat, waarmee de elektromotoren worden aangedreven. De enige uitstoot, als gevolg van dit proces, is water.

Vergelijkbaar met elektrisch rijden dus, al is er een groot verschil: in plaats van lange oplaadtijden is waterstof snel bij te tanken. Binnen enkele minuten is de raceauto klaar om het circuit op te gaan. Het team verwacht met hun nieuwe ontwerp weer een grote stap te kunnen zetten richting groen racen. Ze zullen dan ook hard gaan werken om ervoor te zorgen dat de Forze IX de eerste rondes af zal gaan leggen in de zomer van 2021.