Zestiende editie 8 van Drachten is 13 september

DRACHTEN De zestiende editie van de 8 Van Drachten is zondag 13 september.

Het sportevenement krijgt dit jaar geen zwemmen en de fietstourtocht. Maar kan er worden hardgelopen en gewandeld. Het hardlopen krijgt na vijftien jaar een geheel nieuwe route. Omdat Drachten dit jaar European City of Sport is, worden aan alle onderdelen dit jaar veel aandacht geschonken om met het gehele gezin deel te nemen aan de sportactiviteiten.

Het hardlopen krijgt dit jaar, navijftien jaar van Beetsterzwaag naar Drachten, een nieuwe route voor zowel de 8km als de KidsRun. De start van de 8km en de KidsRun zal op dezelfde plaats zijn. Namelijk de Zuiderbuurt in het centrum van Drachten. De finish is dan op het Museumplein. De KidsRun krijgt een lengte van 1500 meter en loopt in zijn geheel door het centrum.

De 8 km zal eerst door het centrum gaan en daarna naar de Noordkant van Drachten en terug naar het centrum. Door de strenge veilig -en gezondheidsrichtlijnen. Zo wordt het Raadhuisplein volledig ingericht voor de deelnemers. Het Raadhuisplein, Zuiderbuurt en het Museumplein is niet toegankelijk voor het publiek, met uitzondering van de horeca. De volgende wegen zullen tussen 14.45 uur en 16.15 uur worden afgesloten voor alle verkeer.

Zuiderbuurt-Zuidkade-NoordkadeToornstraat-Vogelzang-Stationsweg-Het Noord-Folgeren-Kletsterlaan-Frisia-De Tijen-Omloop-De Lange West-Noorderbuurt-Zuiderbuurt-Museumplein.

Alle informatie en de routes zijn te vinden op www.8vandrachten.nl. Er kan nog worden ingeschreven voor het hardlopen en het wandelen.

De komende periode komt er meer informatie via deze krant en op www.8vandrachten.nl.