Zeilen met het skûtsje De Rot

ROTTEVALLE Sinds half juli hebben de zeilers weer groen licht gekregen om het water op te gaan. Daar wordt met het skûtsje De Rot gretig gebruik van gemaakt. Een schip moet varen en niet voor de wal liggen.

Er wordt niet alleen de donderdagavonden gevaren, de zogeheten kennismaking vaartjes met losse opstappers. Ook andere dagen/avonden en in het weekend vaart de Rot onder zeil met gasten. Ze genieten van de mooie natuur en het zeilen op de Leijen.

Bij te veel of te weinig wind wordt er op de motor gevaren, maar eigenlijk is er altijd wel een moment dat de zeilen omhoog gaan en de motor uit. Heerlijk de stilte op het water en het voortgaan op de wind.

De gasten worden welkom geheten door de schipper en maat, ze zoeken een plekje op dek waar ze vrij kunnen zitten en genieten.

Actief meedoen mag ook, maar de bevelen van de schipper moeten opgevolgd worden.

De afgelopen donderdagen was de Rot al volgeboekt en de gasten waren zeer enthousiast. Met de mooi weersvooruitzichten wordt weer druk gebeld om mee te kunnen varen. Bij veel aanmeldingen wordt een extra avond gevaren.

De donderdagavonden zijn 13, 20 en 27 augustus en zelfs ook 3 en 10 september met losse opstappers. Liefhebbers kunnen opstappen voor een tochtje van 19.00-21.00 uur over de Lits en Leijen.

Reserveren is verplicht en wilt u graag op een andere avond, in overleg is veel mogelijk. Ook is het mogelijk voor een dag of middagvaart te boeken.

Blijf het skûtsje De Rot volgen via www.derot.nl en facebook.