Rockabilly en rock & roll in Iduna met Boppin Around

DRACHTEN Liefhebbers van rockabilly en rock & roll komen zaterdag 15 augustus vanaf 20.30 uur aan hun trekken in poppodium Iduna. In navolging op de traditie van Boppin Around Drachten presenteert de concertzaal een alternatieve versie van Boppin Around met de beste rock & roll en rockabilly.

Rockabillyband Highway 54 bestaat vijftien jaar. Sinds 2005 wordt geen station overgeslagen en dendert de rockabilly-trein van danszaal naar kroeg via internationale festivals als Rockabilly Rave in Engeland. Verbindingen met Noorwegen, Finland, Frankrijk, Duitsland, België en Spanje zorgen ervoor dat niemand de trein die Highway 54 heet meer kan missen.

Oude bakelieten platen, gevonden in een schuur, komen weer tot leven. Bluegrass, Hillbilly, Blues en andere Oldies worden gezongen en gespeeld door Bert op de gitaar, Okke op de bas en Skelte op de viool en mandoline. Ronkend, sputterend en schokkend komt de band op gang om bezoekers te laten genieten van the Barnfinds.

Daarnaast zorgt DJ Thunder Bee voor de fijnste rockabilly-tunes.

De hele zomer vinden wekelijks concerten plaats in Iduna. Zo komen onder anderen Elske DeWall, Rapalje en Dilana nog aan bod. Check voor alle concerten en data www.iduna.nl.