Jaarlijkse Kunstmarkt Kunst in Opsterland

BEETSTERZWAAG In het Lycklamapark in Beetsterzwaag wordt zaterdag 12 september van 11 tot 17 uur de Jaarlijkse Kunstmarkt Kunst in Opsterland gehouden/

Zo’n 30 kunstenaars mee, die uit de regio afkomstig zijn.De kunst is te koop en is zeer gevarieerd: sieraden, bijzondere tassen, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, glas-, textiel, metaal- en houtwerk. Ook wordt een beeldentuin ingericht. Gratis toegang voor publiek.

Het is tijdens de landelijke Open Monumentendag. Daarom is het Lycklamahûs (Rijksmonument) ook geopend van 11 -17 uur voor het bezichtigen van het interieur op de begane grond, onder meer de Trouwzaal met de schilderijen portretten van de leden van de familie Lycklama à Nijeholt. Naar aanleiding van de tentoonstelling Tinco Lycklama, een Friese jonker in de Oriënt van 2018, is op één van de wanden in de hal een de stamboom aangebracht van het geslacht Lycklama à Nijeholt.

Ook de Notariskoepel is open van 11 -17 uur. In de boomgaard achter Hoofdstraat 82. De Notariskoepel werd door de familie Lycklama à Nijeholt gebruikt als prieel. Buiten, bij de hoofdingang aan de achterkant van het Lycklamahûs, vertelt wandeljournalist Fokko Bosker in een aantal korte toespraken over de geschiedenis en de situering van Beetsterzwaag en de vele adelshuizen/landgoederen plaatsen in de context van het landschap, onder meer gevormd door het Koningsdiep. Op de tijdstippen 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Optredens tijdens de Kunstmarkt: 1. troubadour singer/songwriter Murk Aukema met gitaar 2. danseres/actrice/theater, Ute Kaiser, die “anderhalve meter afstand” uitbeeldt. 3. muziek slagwerk How to play the cactus door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool in de historische appelboomgaard. Deelnemende kunstenaars zijn onder andere Anne van Dalen, Isabelle Oppel, Ben Vieberink, Joke Schepers, Zi-zz-Art van Carole Witteveen, Gerda Hamsma, Ineke Carolus, Dineke Prins, Klaas Klazema, Matty van Rumpt, Frank Hohl, Natalie de Klijn, GerardDijkstra, Jannetta Bron, Erik Mol, Leo Maarleveld, Hanneke Luit, Nel de Boer.

Info: www.kunstinopsterland.nl