Goudkoers nog nooit zó hoog

OLTERTERP Door de hoge goudkoers is het inleveren van oud-goud nu zéér lonend. Inleveren oud-goud

„De prijs voor het goud is nog nooit zo hoog geweest,” vertelt taxateur Hilde Ferbeek van Juwelier De Slag uit Olterterp. „Door de onrust op de wereldmarkt en daardoor de koersen gigantisch gedaald zijn kiezen investeerders vaak voor veilig en beleggen zij in goud met als gevolg dat de goudprijs nu extreem hoog is.”

„Het is dan ook zéér de moeite waard om nu oud-goud in te leveren voor contanten of om er een nieuw sieraad voor uit te zoeken,” legt Hilde uit. „Veel mensen hebben nog wel ergens wat goud liggen waar ze niets meedoen. Het kan een kapotte armband zijn of een uit de mode geraakte ketting. Alles kan men inleveren, zelfs gouden tanden of kiezen.”

Goede prijs

De Slag geeft een hele hoge prijs voor het ingeleverde goud, mede daardoor wordt er dan ook veel goud ingeleverd. „Het is aan te raden niet te lang te wachten,” geeft Hilde aan. „Immers, ook de goudkoers is aan schommelingen onderhevig. Het zou toch sneu zijn als je er over een tijdje nog maar de helft voor zou krijgen.”

U kunt overigens bij Juwelier De Slag zelf de keuze maken of u het bedrag in contanten wilt ontvangen of er iets anders voor wilt uitzoeken. In dit laatste geval krijgt U extra voor uw oude goud.

„Afgelopen week hadden we een moeder en dochter in de winkel die een gouden horloge en een kapot kettinkje in leverden, de één kon daarvoor zo een mooie Buddha to Buddha armband meenemen en de ander een Zinzi horloge. Verder kwam er een man die aardig wat oud-goud had liggen waar hij niets mee deed en daar nu een mooie vakantie van gaat boeken. Dat is toch mooi,” glimlacht taxateur Hilde Ferbeek.

Zonder afspraak

U kunt zonder afspraak langs gaan om uw oud-goud in te leveren.

dinsdag t/m zaterdag van 9.30 – 17.30 donderdag koopavond van 19.00 – 20.30 Juwelier De Slag, Selmien West 2 Ureterp/Olterterp

www.deslag.nl