Nieuwe fiets- en wandelroutes vanaf Schierstins

BURGUM De fiets- en wandeltochten vanaf de Schierstins gaan in augustus niet door, maar wel zijn nieuwe wandel- en fietsroutes beschikbaar in de Schierstins.

Het gaat om een fietsroute van circa 40 kilometer rondom het Burgumer Mar en wandelroutes van 10 en 20 kilometer in het moerassige gebied ten noorden en noordwesten van het dorp Feanwâlden.

Ze komen in de plaats van de fietstocht van 8 augustus en de Brommels-wandeltochten van 22 augustus. Deze zijn in verband met de corona-maatregelen afgelast. Maar met de nieuwe routes in de hand kunnen bezoekers van de Schierstins zelf de dag en het tijdstip bepalen waarop ze de wandeling of fietstocht willen maken.

Zowel de routes voor de fietstocht als voor de wandeltochten bevatten kaartjes. Bovendien volgen de wandelroutes vooral de wandelknooppunten in het desbetreffende gebied. Met name de fietsroute bevat ook interessante informatie over waterwegen en de noordelijke Friese meren.

Naast deze nieuwe routes zijn ook de bekende knooppuntenroutes van Friesland voor wandelaars en fietsers verkrijgbaar in de Schierstins, die tevens Toeristisch Informatiepunt is. En er is nog een nieuwe fietsroute tussen de Schierstins, Museum Klooster Claercamp en Museum Dokkum.