Apollo Zomeracademie in Karmelklooster

DRACHTEN Volgende week gaat de Apollo Zomeracademie van start in het Karmelklooster. De musici van het Apollo Ensemble keren jaarlijks een week terug naar het klooster om samen met amateur musici te musiceren.

Het Apollo Ensemble is een unieke groep, speelt ‘oude muziek’ maar is zelf springlevend en weet van ieder programma een waar feestje te maken. Het ensemble speelt intieme kamermuziek, duo’s, trio’s en kwartetbezetting, maar ook in groter formaat.

Het programma voor donderdagavond: muziek van Telemann, Boismortier, Haydn, Legrenzi voor het volledige programma zie de website van het Karmelklooster

Musici Apollo Ensemble:

David Rabinovich – viool

Robert de Bree – hobo en blokfluit

Stefan Blonk – hoorn

Cassandra Luckhardt – violoncello

Thomas Oltheten – fagot

Marion Boshuizen - klavecimbel

Het programma voor zondagmiddag heeft een thema: Sturm und Drang met muziek van Bach, Mozart en Haydn, zie de website van het Karmelklooster.

APOLLO ENSEMBLE

David Rabinovich – viool

Cassandra Luckhardt – violoncello

Marion Boshuizen – fortepiano

Na afloop is gelegenheid om nog een drankje te genieten in de prachtige kloostertuin. Het is een openlucht concert. Neemt voor de zekerheid iets warms mee. Bij twijfel vanwege de weersomstandigheden wordt de dag zelf, in overleg met de musici, besloten of een concert door kan gaan. Is soms ook mede afhankelijk van de te gebruiken instrumenten. Kijkt op de dag zelf op de website voor meer informatie.

Data:

donderdagavond 13 augustus om 20.00 uur. Het klooster is vanaf 19.00 uur geopend

zondagmiddag 16 augustus om 14.30 uur. Het klooster is geopend vanaf 13.30 uur