Mondkapjes-actie voor grootmoeders Oeganda passeert de 10.000 euro

DRACHTEN De mondkapjes-actie van Grannies2Grannies Friesland voor grootmoeders in Oeganda heeft inmiddels al ruim 10.000 euro opgeleverd.

Grannies2Grannies Friesland bestaat uit elf grootmoeders uit Smallingerland en Opsterland die zich al jaren inzetten voor grootmoeders (grannies) uit Oeganda die de permanente zorg hebben voor meerdere kleinkinderen. Dit omdat de ouders van deze kleinkinderen zijn overleden, vaak ten gevolge van aids. Ook wonen deze grannies en hun kleinkinderen in huisjes die op instorten staan. Grannies2grannies Friesland is landelijk bekend geworden door de uitzendingen van Max Maakt Mogelijk van november 2018 en november 2019.

Nu de fondsenwerving stil kwam te staan door de corona-crisis zijn de Friese grannies begonnen met het maken van mondkapjes van mooie en kleurrijke Afrikaanse stof. Inmiddels hebben zij met deze actie al drie huisjes kunnen financieren. Maar er zijn nog zoveel grannies die dringend een huisje nodig hebben.

Met de aanschaf van één of meerdere mondkapjes worden ze geholpen. Ze kosten € 4,00 per stuk plus portokosten. De mondkapjes zijn te bestellen via Klaske Duursma, tel. 06 53831218 of Ria Bakker 06-20280660.