Avond4daagse Smallingerland Home Edition is succes

DRACHTEN Een jaar zonder Avond4daagse is natuurlijk ondenkbaar. Daarom is de speciale Home Edition geïntroduceerd, zodat deelnemers toch nog de Avond4daagse kunnen lopen. Deze speciale editie is in Smallingerland nu al een groot succes met zo’n 1000 wandelaars, waarvan zo’n 700 ingeschreven deelnemers. Er kan nog tot en met 31 augustus 2020 worden gelopen.

Met deze bijzondere editie van de oer-Hollandse traditie lopen deelnemers vier verschillende routes vanaf een eigen gekozen startpunt, bijvoorbeeld vanaf huis. Na aanmelding krijgt de deelnemer toegang tot een speciale app en vier verschillende wandelroutes. Hierbij kan worden gekozen uit een 2,5 – 5 – 10 km route. De eRoutes app houdt de wandeling bij en geeft een seintje als de vier dagen zijn volbracht. Na afloop ontvangen de deelnemers de officiële Avond4daagse medaille.

„Het is fantastisch om te zien dat er zoveel belangstelling is voor deze editie,” aldus Floran Bathoorn van Sportbedrijf Drachten, organisator van de Avond4daagse in Smallingerland. „We krijgen ontzettend veel positieve reacties. En al die blije gezichten als de medaille in ontvangst wordt genomen, daar doe je het natuurlijk voor,” vervolgt Bathoorn.

Aanmelding

Inschrijven voor de Avond4daagse Smallingerland – Home Edition kan via www.sportbedrijf-drachten.nl/avond4daagse. Deelname kost €5,- per deelnemer. De app werkt tot en met 31 augustus. Aangezien het ook om de prestatie gaat, moeten de vier dagen wandelen wel binnen twee weken volbracht zijn. In die periode kiezen deelnemers zelf wanneer ze gaan lopen.