Hits van Thin Lizzy in Iduna

DRACHTEN Lokale helden Thin Lizzy Project spelen zaterdag 8 augustus vanaf 20 uur in Iduna te Drachten.

Thin Lizzy was in de jaren zeventig de eerste succesvolle Ierse hardrockband. Ingrediënten: Ierse roots, tienerrebellie en working-class frustraties. De band bouwde een wilde reputatie, zowel op als naast het podium. De Afro-Ierse zanger/bassist Phil Lynott had hiervoor de perfecte uitstraling. Zijn stoere stemgeluid werd ondersteund door hoekige powerchords en dubbelloops gitaarharmonieën. De band brak door in 1976 met hits als The Boys Are Back In Town, Jailbreak en de traditional Whiskey in the Jar.

Voor alle fans van deze klassieke hardrock is er het Thin Lizzy Project. Jong talent laat samen met een oude rot in het vak de hoogtijdagen van Thin Lizzy herleven! Melodische gitaarpartijen met vette riffs, een strakke beat met briljante breaks, een ronkende bas en een rauwe strot met gevoelige teksten. The boy's (and girl) are back in town, Thin Lizzy - project is Live and Dangerous!

Bovendien is DJ Okky ook aanwezig om fijne plaatjes te draaien na afloop.

De hele zomer vinden wekelijks concerten plaats in Iduna. Zo komen onder meer Elske DeWall en Erwin Java nog aan bod. Check voor alle concerten en data www.iduna.nl