Vier de zomer in De Lawei

DRACHTEN Voor het eerst in de geschiedenis opent Schouwburg De Lawei haar deuren tijdens hartje zomer van zaterdag 1 tot en met zondag 9 augustus. En dat is best bijzonder. Voor jong en oud is een veelzijdig programma met gedurfde en creatieve workshops, livemuziek op het buitenpodium, draaien films en kunnen bezoekers lunchen en dineren op het terras. Onder het motto Vier je zomer in De Lawei, hoef je dit jaar dus helemaal niet ver van huis.

KidsAtelier en workshops Freerunning

Kunst maken is een hele kunst. Leren hoe je een stilleven schildert of hoe je met een paletmes kunt werken? Kom dan op bezoek in het KidsAtelier en leer van een echte kunstenaar de kneepjes van het vak. Aan de hand van voorbeelden en rare voorwerpen kunnen kinderen zelf een kunstwerk maken. En natuurlijk mag het eigen gemaakte kunstwerk mee naar huis. Voor de echte klimmers en klauteraars is er de workshop Freerunning. Je leert om zo snel en stoer mogelijk via verschillende obstakels van het ene punt naar het andere te komen. Geen enkele flip, jump of rol is te gek! Na al het harde werk tijdens de workshop kunnen de kinderen met hun ouders nog genieten van een heerlijke pannenkoek op het buitenterras. De workshops en het KidsAtelier zijn van 5 tot en met 7 augustus geopend. Reserveren is een must.

Filmklassiekers

Weer lekker samen turen naar het grote witte doek? In de Rutger Hauerzaal draaien filmhits zoals Joker, A Star is Born, Bohemian Rhapsody en De Beentjes van Sint Hildegard. Voor de jonge kijker is er de spannende film Spike en de magische steen, De wraak van de Ninja en animatiefilm Onward. Voor de liefhebber van de Franse film is er Les plus belles années d’une vie en La Bonne Épouse. En voor wie maar geen genoeg krijgt van kattenfilmpjes zit helemaal goed bij Cat Video Fest.

Zomerse gerechten

Geniet van een heerlijke lunch, diner of borrel op het in zomerse sferen aangeklede terras aan de Reidingweg. Waan je even in een warm Portugal met een Portugese zeebaars. Of zoek je het liever dichter bij huis met een Vlaamse stoverij? De gerechten op de lunch- en dinerkaart brengen je deze zomer gegarandeerd naar een heerlijk vakantieland. De keuken is van 13.00 - 20.00 uur geopend. Het terras is geopend van 13.00 – 00:00 uur. Reserveren voor het diner is mogelijk via reserveren@hopperdrachten.nl.

Livemuziek op het terras

Geniet in de weekenden van heerlijke livemuziek op het buitenterras. Zak onderuit met een lekker witbiertje in je ene hand en een bitterbal in je andere hand. Deins mee met swingende klanken van onder meer het gipsy jazzcombo Manouche Swing. Tijdens de zaterdagen spelen de bands van 19.00 – 23.00 uur en de zondagen de singer-songwriters van 16.00 – 19.00 uur. Doordeweeks draait woensdag, donderdag en vrijdag van 17.00 – 23.00 uur dj Swoolish aan de knopjes.

Kijk voor het complete programma op www.lawei.nl/vierjezomerindelawei. Kaarten reserveren voor de films en workshops kan alleen online. Reserveren voor het diner kan via reserveren@hopperdrachten.nl.