Volkmann Trio in Karmelklooster

DRACHTEN Het Volkmann Trio is zondagmiddag 2 augustus om 14.30 uur in het Karmelklooster.

Sinds 2013 delen de musici van het Volkmann Trio (Valentina Toth, piano, Coraline Groen, viool, Jobine Siekman, cello) hun liefde voor het bekende en onbekende pianotriorepertoire en brengen dit ten gehore op concertlocaties door heel Nederland.

Elk jaar stellen zij verschillende interessante programma’s samen die op dat moment relevant zijn. Zo maakten zij bijvoorbeeld programma’s rond 400 jaar Rembrandt, 75 jaar bevrijding, hun naamgever Robert Volkmann en ‘Les Six’. Het trio vindt het interessant om naast de gelauwerde pianotrio’s de onbekendere, soms Nederlandse of moderne(re) tegenhangers te presenteren.

Conservatorium

Valentina, Coraline en Jobine leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2015 kreeg het pianotrio de Kamermuziekprijs van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag toegekend. In datzelfde jaar werden zij uitgenodigd een concert te geven in de Nationale Filharmonie van Vilnius op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade in Litouwen en in 2016 speelden zij voor de Nederlandse Ambassade in Brussel. In oktober 2017 debuteerden zij in het Concertgebouw. Daarna speelden zij behalve door heel Nederland, ook op verscheidene locaties in Engeland en Italië. De naam Volkmanntrio komt van Robert Volkmann (1815-1883), een van de meer onbekende componisten voor wie het trio een lans wil breken.

Het klooster is vanaf 13.30 uur geopend. Entree: € 20,- incl. eenmaal koffie/thee. Karmelklooster Drachten Burg. Wuiteweg 162, tel.: 0512-512103 of zie www.karmelklooster.nl