Milan van der Veen pakt podium in Veldhoven

DRACHTEN De 15-jarige Drachtster Milan van der Veen heeft afgelopen weekend tijdens de tweede NK wedstrijd van de Open 125cc de tweede plek behaald op het circuit in Veldhoven.

Na een spannende kwalificatie waarbij de top 4 binnen een seconde van elkaar lagen mocht Milan als derde van start gaan. Het waren tropische temperaturen op het circuit dus het beloofde een zware race te worden. Milan had een goede start en kon zich voor de eerste bocht goed positioneren, na twee ronden wiel aan wiel gereden te hebben lukte het de Drachtster om door een goed geplande uitremactie de leiding in de race over te nemen.

De ronden hierna bleven de voorste vier rijders steeds van plek wisselen. Halverwege de wedstrijd kwam Milan bijna ten val doordat de rijder voor hem tijdens een verdedigingsactie in aanraking kwam met zijn voorwiel. Milan kon zijn motor op de baan houden en snel weer aanhaken bij de kopgroep om te blijven strijden voor een podiumplek. Na 16 spannende ronden kwam hij als tweede over de finish. Milan was nadien tevreden over de race en hoopt dat de rest van het ingekorte seizoen net zo spannend wordt, met voor hem nog meer podiumplaatsen.