Geen Friesian Proms in januari

DRACHTEN Met het coronavirus en de daarbij horende RIVM-maatregelen staat de hele evenementenbranche op zijn kop en zijn er onzekere tijden aangebroken voor grote evenementen.

Dat geldt ook voor de Hengstenkeuring & Friesian Proms 2021. Het KFPS krijgt regelmatig vragen en heeft inmiddels besloten dat de Hengstenkeuring en de Proms alleen doorgaan als er voldoende publiek bij aanwezig mag en kan zijn.

Met de 1,5 meter beperking is dit onmogelijk. In verband met de lange voorbereidingstijd heeft het KFPS, met pijn in het hart, moeten besluiten dat er in januari geen Friesian Proms georganiseerd kan worden.

Met betrekking tot de Hengstenkeuring is besluit van wel /niet doorgaan uitgesteld tot september. Op dit moment is het bestuur bezig met het onderzoeken van een alternatief avondprogramma voor de vrijdagavond van de Hengstenkeuring, mocht deze toch nog door kunnen gaan in januari. Het zal een programma zijn dat minder voorbereidingstijd vraagt, maar aantrekkelijk is voor alle Friese paardenliefhebbers.

Vooralsnog staat de Hengstenkeuring gepland op 7-8-9 januari 2021 in het WTC Expo te Leeuwarden.