E-scooter: duurzaam

REGIO André van der Meulen is sinds twee jaar ben ik bezig met het opzetten van een duurzaam initiatief op twee wielen.

In ‘76 te Friesland geboren en getogen, maar zijn vrouw is geboren in China, en op haar zevende naar Friesland gekomen. „Hier hebben wij elkaar dan ook ontmoet. Tijdens familiebezoek verbaasden we ons over de hoeveelheid elektrische scooters die daar rijden. Ik hield altijd al van het besturen van alles wat kan rijden, met name als er twee wielen onder zaten”, vertelt Van der Meulen.

„Zo ontstond het idee om op deze manier ook eens wat meer voor deze planeet te gaan doen. Lokaal realiseren van elektrisch vervoer is voor ons belangrijk, net als het individuele contact hierover. Om onze idealen na te streven bieden wij deze e-scooter BTW aan. Wegenbelasting, APK of BPM zijn op deze e-scooter niet van toepassing. We kunnen zo stappen naar een positieve, duurzame, milieubewuste samenleving zetten. Transparant, positief, vooruitstrevend”, aldus de Fries.

Vooronderzoek

Na twee jaar vooronderzoek (inclusief bezoek aan de fabriek in China) is dit de elektrische scooter waar Van der Meulen met zijn onderneming E-scooter.frl volledig voor staat. „Goedgekeurd voor een snelheid van 25 of 45 km/uur voor het rijden op Europese wegen. Een uitneembare accu met een bereik van 70 kilometer. Er kan via ieder standaard 220 volt-stopcontact opgeladen worden, bij voorkeur met groene stroom”, legt Van der Meulen uit.

Factoren met invloed op het bereik zijn er uiteraard, zoals bandenspanning, het gebruik van de bluetooth media inbouw speakers, verlichting en of je iemand achterop hebt zitten en hoe lang de e-scooter geparkeerd werd met het alarm er op. „Tijdens het rijden is er geen CO2 uitstoot, en de accu's zijn 90% recyclebaar.” Meer info: E-scooter.frl