Muzikale spring in ‘t veld

DRACHTEN Creativiteit vindt altijd z'n weg, zo ook tijdens de jaarlijkse voorspeelavond van muziekschool The Groove Factory in Drachten.

Dit jaarlijks terugkerende evenement heeft ondanks de coronacrisis plaats kunnen vinden, maar wel in een aangepaste vorm. Gewoon in het drumlokaal. De drumlessen worden gegeven in het creatief centrum aan De Roef 7 waar nu ook weer creatief gewerkt kan worden. Zo zijn oefenruimte, muziekschool en fotostudio weer geopend onder de geldende voorwaarden.

Door de grote groep leerlingen en ouders was het voor drumdocent Sicconiet mogelijk om iedereen bij elkaar te krijgen in één ruimte. Toch heeft iedere leerling zijn ‘15 minutes of fame’ gekregen, zowel met een solo-optreden als samen met hun docent. Alle optredens zijn per leerling opgenomen en terug te kijken op het eigen Youtubekanaal van de muziekschool.

''Zo heeft iedereen een mooie afsluiter voor de zomer. Het zijn allemaal talenten',' aldus drumdocent Sicco Kloosterman. Deze jeugdige drummer speelde werk van Bruce Springsteen, en omdat hij amper bij het pedaal van de basdrum kon, was hij een heuse ‘spring in het veld’...