Vocalgroup en Overdagkoren bij Karmelklooster

DRACHTEN In juli en augustus zijn er elke week twee openluchtconcerten in de sfeervolle tuin van het Karmelklooster.

Er is een zeer gevarieerd programma: blues, rock ‘n’ roll, klassiek, een meezingconcert, luisterliedjes, jaren zestig muziek. Op de donderdagavond om 20.00 uur en op de zondagmiddag om 14.30 uur, alleen bij goede weersomstandigheden.

Donderdagavond 16 juli zingt Vocalgroup Blue Note o.l.v. Meindert Bosklopper en zondagmiddag 19 juli is er een concert van de Overdagkoren Drachten, eveneens o.l.v. Meindert Bosklopper.

Vocalgroup Blue Note bestaat uit 35 leden. Vanwege de vakantieperiode zal een afgeslankte versie van het koor het optreden verzorgen. Het repertoire bestaat uit bekende en minder bekende popsongs met pianobegeleiding. Vanwege de corona-maatregelen zijn de repetities vanaf half maart stil komen te liggen. De afgelopen weken repeteert het koor gelukkig weer, maar dan buiten op de maandagavonden in de tuin van het Karmelklooster.

Bij het concert van donderdagavond 16 juli wordt ook de medewerking van het publiek gevraagd om een aantal bekende songs in de grote tuin mee te zingen: ‘Hoe meer stemmen, hoe meer vreugd’. Het klooster is geopend vanaf 19.00 uur, entree € 12,50 inclusief eenmaal koffie/thee.

Zondagmiddag 19 juli zingen Overdagkoren. Drachten heeft drie Overdagkoren. Het Overdagkoor Sûnens, Overdagkoor Rispinge en het Overdagkoor Zuiderbuurt. Zoals de naam al aangeeft, repeteren de koren overdag o.l.v. Meindert Bosklopper. De leden komen uit Drachten en omliggende dorpen. Vanwege de corona-maatregelen, repeteren de koren in de afgelopen weken niet in hun eigen repetitieruimten, maar in de tuin van het Karmelklooster.

Het koor dat op 19 juli gaat optreden is samengesteld uit leden van de drie koren. Het repertoire bestaat o.a. uit bekende Nederlandse, Engelse en Duitste liedjes, pop-songs en canons. Bij dit concert zal ook het publiek worden gevraagd om een aantal liedjes en canons mee te zingen. De teksten worden ter plekke uitgedeeld. Datum. Het klooster is geopend vanaf 13.30 uur, entree € 12,50 inclusief eenmaal koffie/thee.