Zomerwatersportweek WSV Drachten top!

DRACHTEN Omdat er dit jaar veel minder kinderen op vakantie gaan in verband met de coronacrisis heeft WSV Drachten – Veenhoop in de eerste week van de schoolvakantie een watersportweek voor de jeugd gehouden.

Vanuit het clubhuis in Drachten waren er verschillende activiteiten die onder watersport vallen. Zo waren er voor de jongste groep van 8 t/m 12 jaar zeillessen in de optimist . In ochtend en middag een groep van 6 kinderen. Eerst een stukje theorie en daarna werd die theorie in de praktijk gebracht op het water rond Drachten.

Voor de tieners was er een supclinic voor de eerste beginselen van het suppen. Naast het oefenen van techniek werden verschillende spelletjes gedaan. Zo kregen de tieners het suppen snel onder de knie. Het weer was niet geweldig, veel dagen met regen, maar de stemming leed daar niet onder. Elke dag kwamen de kinderen met een grote smile van het water.

Omdat deze watersport week zo’n succes was, wordt er binnen de vereniging nog gedacht of er deze vakantie nog vervolgactiviteiten gehouden kunnen worden. De week weer mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Provincie Fryslân, die een stimuleringsregeling heeft voor extra sportactiviteiten voor sporten voor kinderen tijdens de zomervakantie niet op vakantie gaan.