Fish: lichtpunt in ‘barre’ tijden

Drachten Pauropus BV is al jaren werkzaam als reïntegratiebedrijf in Smallingerland. Ook in de huidige economische tijd.

Veel negatieve berichten over bedrijfssluitingen en ontslagen duiken op in de media. De gemeenten en hun partners hebben de handen vol om mensen te plaatsen in een baan; immers de spoeling wordt steeds dunner.

Al drie jaren doorloopt Fish Tsegay (38) - oorspronkelijk afkomstig uit Eritrea sinds 2015 - een reïntegratietraject bij Pauropus in Drachten. In die tijd haalt hij een aantal diploma’s en werkt voor de gemeenschap in Smallingerland. Zijn inzet is beloond: Fish heeft een contract verworven dat doorloopt tot 31 januari 2021 bij Medipoint in Drachten, met de toezegging een omzetting in een vast contract daarna.

In dienst

Na een proefperiode van een maand is hij daar in dienst gekomen. “Want”, zo zegt de afdelingsmanager van Medipoint, “Fish is HET voorbeeld van werken met een glimlach. Zijn collega’s helpen hem daardoor aan alle kanten, want de taal blijft toch wel een dingetje. Hij heeft een hele positieve invloed binnen het team.”

“Dit is zo belangrijk, want nu ben ik echt geïntegreerd in Nederland, mijn nieuwe vaderland”, lacht Fish van oor tot oor.